Vacusol - kolektory na solární ohřev vody
Telefon ikona602 551 902 Poptat
Jak získat dotaci na solární panely v programu Nová zelená úsporám?

Jak získat dotaci na solární panely v programu Nová zelená úsporám?

Nová zelená úsporám se už několik let skloňuje ve všech možných pádech, a tak se dnes chceme nějakému formálnímu popisu vyhnout. Ostatně všechno, co vzešlo zpera úředníků, a co byste o Nové zelené úsporám měli vědět, vám přehledně shrnujeme přímo na našich stránkách. My si dnes spolu nanečisto a pro vaši informaci podáme žádost o dotaci krok za krokem.
Jak získat dotaci na solární panely v programu Nová zelená úsporám?

Abychom měli jasno, solární panely VacuSol spadají do oblasti C programu Nová zelená úsporám. A v článku popisujeme především situaci, kdy žádost o dotaci vyřizujeme my, protože tento způsob od nás chce 99,9 % zákazníků. Nicméně zmiňujeme i to, když se rozhodnete podávat žádost sami.

Nejprve trochu papírování

Ještě než se vrhnete na samotnou žádost o dotaci na solární panely, musíte mít všechnu dokumentaci vpořádku a po kupě. Konkrétně jde o projektovou dokumentaci a další formuláře a soupisy:

  • vyplněný formulář „Dokumenty předkládané k vydání Registrace a rozhodnutí“, který buď vyplníme my, pokud vám dotace budeme vyřizovat, jinak vyplňujete sami,
  • výpis zkatastru nemovitostí, který buď zařídíme my, anebo vy sami,
  • soupis faktur, který vždy dodáme my,
  • potvrzení o úhradě, které vždy dodáme my,
  • soupis provedených prací, opět od nás,
  • energetický posudek, který vždy dělá náš autorizovaný odborník.

Někde se také dočtete, že je zapotřebí kžádosti doložit tzv. krycí list. Pokud se jedná o naše solární panely, tak tento dokument není potřeba. Jak naše firma, tak naše výrobky mají potřebné registrace a stačí tedy doložit SVT kód. Podle něj už si úředníci všechny parametry dohledají.

Dokumenty máme, jdeme nato

Skvělou zprávou je, že můžete podat žádost online, chcete-li. Hezky vklidu a doma provedete nezbytnou registraci na webu Nová zelená úsporám. Potud ale pohodlí online světa při vyřizování dotací končí a zbytek už musíte zase osobně. (Pokud to za vás nevyřizuje někdo jiný.) Anebo poštou.

Jakmile se tedy na webu zaregistrujete, nezapomeňte si žádost vytisknout. Společně se všemi dokumenty ji doneste osobně, nebo ji doručte poštou na některé zpracovišť Státního fondu životního prostředí ČR.

Jak dlouho to schvalují

Chyba lávky myslet si, že se „verdikt“ o schválení příspěvku na solární panely dozvíte obratem, když třeba nesete žádost osobně. Úřad má zhruba tři týdny na to, aby vaši žádost zkontroloval. Pokud bude všechno vpohodě a nebudete muset nic doplňovat, přijde vám domů dopis stím, že je vaše žádost o dotaci na solární panely přijata. Vyplácení dotace bývá znašich zkušeností zpravidla 6 týdnů.

Vidíte, nic složitého. Takže pokud jste rozhodnutí, že si solární kolektory VacuSol pořídíte jako alternativní zdroj ohřevu vody a vytápění, vyřízení dotace vám vřele doporučujeme. Peníze to jistě nejsou malé a počáteční investici významně sníží.

Ještě bychom vás na závěr článku chtěli upozornit, že jiné částky jsou určené pro majitele rodinných domů, jiné jsou pro domy bytové. A také záleží, vjakém regionu bydlíte. Ale to už načínáme další téma, na které určitě přijde řada zase někdy příště. Pokud jste zvědaví už teď, prostudujte si náš web.

Snadná a rychlá cesta k vašemu solárnímu ohřevu

  • Vstupní
    poradenství
  • Zaměření
    + projekt
  • odborná
    Montáž
  • Uvedení
    do provozu
  • Vyřízení
    dotace
Zavřít - ikona

Poptávka